Natlakken, onze eigen lak komt beter uit de verf!

Natlakken

Natlakken wordt veelal toegepast bij producten waar die niet van poedercoating voorzien kan worden. Dit betreft veelal objecten die niet van metaal zijn vervaardigd. Hoewel de carrosserie van een auto bestaat uit metaal is het niet mogelijk om deze naderhand te poedercoaten. In dit geval bied spuitwerk een hoogwaardige oplossing.

Het natlakken gebeurt in onze ruime spuitcabine waar we zowel losse onderdelen als complete auto’s kunnen spuiten. We hebben vele lakken op voorraad. Onze hoogwaardige lak komt beter uit de verf door vakkundig spuitwerk.

NATLAK PROCES

Hoe ziet het proces van natlakken er precies uit?

Natlakken is een vakdiscipline, het proces waarbij lak wordt aangebracht op een object zoals autobumper, carrosserie of velgen. Voor een spiegelglad eindresultaat is het belangrijk om hoogwaardige lak en de juiste hoeveelheid te spuiten. De natte lak kan wordt in 99% van de gevallen op waterbasis gedragen. Dit betekent dat er geen chemische oplosmiddelen worden gebruikt.

Na het aanbrengen van de lak heeft het tijd nodig om het te laten drogen en verder uit te harden. Het betreffende object heeft kleur gekregen en is het beschermd tegen corrosie, of andere zaken die de eigenschappen van het materiaal negatief kunnen beïnvloeden.

In vergelijking met poedercoating zijn nagenoeg alle objecten te lakken. Natlak is vlot aan te brengen en in veel gevallen goedkoper voor kleinere aantallen of oppervlaktes.

IMPRESSIE WERK
REFERENTIES
Menu